<img height="1" width="1" alt="" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?ev=6015199818423&amp;cd[value]=0.00&amp;cd[currency]=USD&amp;noscript=1">

Een Overzeese Road Trip In De Nardo R8

Wagens zijn bedoeld om te rijden, en niemand omarmt deze filosofie meer dan Erik Dietz. We zeggen dit, omdat hij gedurende de volgende 6 weken met zijn befaamde Nardo R8 doorheen Europa zal rijden. Hier is een kort gesprek met Dietz over waarom hij dit doet.

Hoe ontstond de Europese trip? En waarom niet gewoon een auto huren tijdens de overzeese trip?

Toen ik oorspronkelijk de NardoR8 bestelde, was ik van plan om European Delivery te nemen, maar dat kon toen niet omdat mijn vader op hetzelfde moment gediagnosticeerd werd met kanker. Ik had mijn handen vol met voor hem te zorgen, dus koos ik voor levering bij mijn autodealer. Sindsdien droomde ik over terugkeren naar Europa met NardoR8 om alle dingen op mijn “bucket list” af te vinken. Dit jaar vonden we in samenwerking met Michelin een manier om dit waar te maken en ik zou niet enthousiaster kunnen zijn.

DSC00122-1

Hoe ziet de route eruit?

Simpel gezegd, druk. Ik ben hier voor 6 weken van ononderbroken rijden. Ik begin met Noord-Frankrijk en Parijs voordat ik deelneem aan de 24 Uren van LeMans. Na die race begin ik aan anderhalve week van circuitdagen en het bezoeken van fabrikanten. Ik ga naar de Nurburgring, Hockenheimring, Zandvoort, Spa en misschien nog enkele anderen als ik daar tijd voor heb. Dan begint mijn ronde van Europa, waarop ik probeer om 15-20 landen te bezoeken voordat ik eindig in Engeland voor het Goodwood Festival of Speed. Daarna is het tijd om de NardoR8 terug te verschepen naar de VS en te beginnen aan de reis terug naar Californië zodat ik op tijd daar ben voor de Monterey Car Week.

DSC00131-1

De Nardo R8 is op een of andere manier het schoolvoorbeeld geworden van een betrouwbare superwagen. Ik geloof dat, toen we het voor het laatst nakeken, de wagen meer dan 116.000 mijl op de teller had. Was er ooit een tijd dat je het vermeed om extra mijlen toe te voegen aan de wagen?

In alle eerlijkheid, ik was nooit bang om mijlen toe te voegen aan mijn wagens. De eerste superwagen waar ik ooit mee reed was een Ferrari 360 die behoorde tot een vriend van mij en die had meer dan 80.000 mijl. Hij introduceerde me in de wereld van wagens en zijn filosofie was dat sportwagens speelgoed zijn, zij het dan heel duur speelgoed, en dat ze niet bedoeld zijn als investering. Ik ben het daarmee eens en heb altijd rondgereden in mijn wagens met die filosofie. Mijn wagens zijn een investering in mijn geluk, niet in monetaire waarde. Het maakt me niet uit als ik er geld mee verlies, omdat ik ze koop voor een erg specifiek doel… ermee rijden… snel… overal. De tweede dag dat ik NardoR8 had nam ik hem mee naar het circuit. Sinds die dag heeft hij meer dan 100 circuitdagen en werd ermee gereden in elk weertype, van de verschroeiende hitte van Death Valley tot een sneeuwstorm in Canada. Ik hou van rijden, kort en krachtig.

DSC00424-1

Je reed zopas van Californië naar New York, was dit je eerste “cross country trip” in de Nardo R8?

Dat was het eigenlijk niet. In maart deed ik mijn eerste cross country trip, beginnend in San Diego en rijdend naar Florida, naar omhoog naar Washington DC en dan terug doorheen de hele VS. Ik ben op een missie om alle 48 staten in de continentale VS te bezoeken voor het einde van het jaar. Tot nu toe heb ik er 42 bezocht en ik ben van plan om die laatste 6 staten aan te doen in augustus wanneer NardoR8 terugkeert naar de Oostkust. Ik ben ook verschillende keren naar Canada geweest en het zou kunnen dat ik nog een trip plan voor het einde van het jaar. Ik ga graag naar Vancouver om te rijden op de Sea to Sky highway naar Whistler. Het is adembenemend.

DSC00437 copy

Vertel ons wat meer over de Autobahn Club of LA en het idee erachter?

ACLA is bedoeld om een liefhebbersclub te zijn die mensen met een gedeelde passie samenbrengt in de wereld van wagens. Dikwijls is het overweldigend om toe te treden tot het rijk van de sportwagens en veel mensen weten niet waar te beginnen. We organiseren evenementen om hen te introduceren tot de gemeenschap, maar ook ritten om hen te leren hoe ze veilig kunnen genieten van de voordelen van hun wagens en om het potentieel ervan te realiseren. Daarnaast bieden we een voorkeurslijst aan van verkopers, van autodealers tot tuning shops en alles daartussen, om het eenvoudiger te maken voor de nieuwe liefhebbers om te vinden wat ze zoeken zonder dat er van hen geprofiteerd wordt.https://cdn2.hubspot.net/hubfs/347760/C_Blogs/Authors/dmitriy.png avatar

By Dmitriy Shibarshin

augustus 21 2018

Dutch


SHIP YOUR CAR


Most Popular Articles

Latest Shipments