<img height="1" width="1" alt="" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?ev=6015199818423&amp;cd[value]=0.00&amp;cd[currency]=USD&amp;noscript=1">

Nederlandse BTW-Verhoging in 2019

Een nieuwe belastingswet werd ingevoerd in Nederland waardoor de BTW op klassieke wagens verhoogd wordt naar 9% in 2019. De Nederlanders konden voordien genieten van 6% BTW op classics, wat een van de laagste percentages in de EU was.

We hebben het nieuws gevolgd en dit is wat je erover moet weten:

  • Classics zullen geïmporteerd blijven worden in Nederland, omdat een stijging van 3%, hoewel onwelkom, de meeste importeurs niet zal afschrikken.
  • Duurdere wagens kunnen geïmporteerd worden via Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, die een lagere heffing van respectievelijk 7% en 5.5% hebben.
  • De Nederlandse belastingdienst zal geen extra 3% importbelasting heffen op facturen die in 2018 betaald werden, maar waarvan de transacties (goederen en diensten waarop de lagere BTW van toepassing is) zullen plaatsvinden in 2019.
  • Consolidatie blijft beschikbaar naar Nederland, Duitsland, Frankrijk, V.K., België, Denemarken, Zweden, en meer via de snelste verschepingsroutes vanuit onze faciliteiten in Californië en New York. Er zijn momenteel geen vertragingen in de havens, en cargo vertrekt op tijd.

Huidige transittijden voor wagentransport naar Nederland:

  • Californië (geen vertragingen) – 30 dagen
  • New York (geen vertragingen) – 9 dagen


https://cdn2.hubspot.net/hubfs/347760/C_Blogs/Authors/dmitriy.png avatar

By Dmitriy Shibarshin

december 24 2018

Dutch


SHIP YOUR CAR


Most Popular Articles

Latest Shipments