<img height="1" width="1" alt="" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?ev=6015199818423&amp;cd[value]=0.00&amp;cd[currency]=USD&amp;noscript=1">

Oldtimers Verschepen via Container vs RoRo

Wil je je oldtimer verschepen via roll-on/roll-off-service? Er zijn onmiddellijk heel wat problemen.

Bij het overzees verschepen van een wagen zijn er allerlei opties waaruit je kunt kiezen. Elk met zijn voordelen en nadelen. Deze post legt in meer detail uit waarom bijna alle oldtimers niet via RoRo-service verscheept worden.

Kan je garanderen dat je wagen zonder problemen zal starten nadat de wagen in de haven stond te wachten om geladen te worden?

Je wagens zullen niet in containers of kratten op het schip geladen worden, maar ze worden er simpelweg op- en afgereden. Eigenaars van oldtimers weten dat ze er niet altijd op kunnen rekenen dat hun wagens zonder problemen zullen starten bij het omdraaien van de sleutel. Dus wat zou een werknemer van een oceaanrederij doen wanneer ze proberen om je wagen op en af het schip te rijden, en de wagen start niet? Ze hebben geen toegang tot een vorklift (wat oldtimers sowieso zou beschadigen). Het enige dat ze ter beschikking hebben is een opstartbatterij en een mecanicien van wacht. Als de wagen niets doet bij het opstarten, zal de rederij de wagen niet proberen te verplaatsen zonder dat hun mecanicien de wagen eerst nagekeken heeft.

Nu, voordat we verdergaan, moet je begrijpen dat de rederij, alsook de mecanicien, het niet gewend zijn om om te gaan met oldtimers die een uitgebreide opstartprocedure zouden kunnen hebben. Ze kennen moderne wagen, waar ze simpelweg kunnen instappen, de sleutel kunnen omdraaien en vertrekken. Dit betekent dat ze niet enkel terughoudend zullen zijn om je zorgvuldige opgeschreven instructies te volgen, maar dat ze ook gewoon kunnen weigeren om de wagen op het schip te plaatsen.

Daarbovenop komt ook dat, wanneer de mecanicien een oude wagen ziet, hij allerlei problemen zou kunnen ontdekken die voor jou helemaal geen probleem zijn, maar een enorm aansprakelijkheidsrisico kunnen vormen voor de rederij. De mecanicien zou lekken, defecte bedrading of een ondergelopen carburateur kunnen aantreffen. Alles wat de mecanicien en de rederij een risico kunnen achten voor andere wagen, kan aanleiding zijn om de verscheping weigeren. Terwijl geen enkele van deze dingen een probleem zijn bij het verschepen via een container, kunnen ze zeker probleem vormen op een schip waar duizenden wagens dichtbij elkaar staan, met niets ertussen.

Is het mogelijk om een oldtimer met succes via RoRo te verschepen? Natuurlijk, maar alleen als de wagen in tip-top-conditie is, en als jij het risico wilt nemen dat iemand die het gewend is om met een Lexus te rijden, jouw dierbare oldtimer op en af het schip rijdt. Als je oldtimer in perfecte staat is, zou jij dan willen dat een werknemer van een oceaanrederij, iemand die waarschijnlijk nog nooit een manuele wagen of erg waardevolle oldtimer bestuurd heeft, ermee gaat rondrijden? Om een oldtimer correct te besturen is een bepaalde kennis vereist.https://cdn2.hubspot.net/hubfs/347760/Signatures/Alex-3.png avatar

By Alex Naumov

april 5 2023

Dutch


SHIP YOUR CAR


Most Popular Articles

Latest Shipments