<img height="1" width="1" alt="" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?ev=6015199818423&amp;cd[value]=0.00&amp;cd[currency]=USD&amp;noscript=1">

Waarde Van Oldtimers en Verzamelwagens: Is Inflatie een Zorg?

Inflatie is het spook dat momenteel economieën over de hele wereld bang maakt. Hoe heeft inflatie invloed op de markt van oldtimers en verzamelwagens? Wat zijn de voor- en nadelen voor kopers en verkopers in de markt van vandaag de dag? Laten we beginnen met een eenvoudige definitie van inflatie.

Inflatie – Een Definitie

Simpel gezegd betekent inflatie de afnemende koopkracht van geld. De prijs van goederen en diensten stijgt, en de waarde van geld daalt.

Er zijn drie basisoorzaken van inflatie:

•    Vraag naar producten en diensten overstijgt het aanbod
•    Verhoogde instroom van geld
•    Verhoogde kosten van productie

In oktober 2021 waren de gemiddeld inflatiecijfers in de grootste oldtimer- en verzamelwagenmarkten als volgt:

•    6,2% - Verenigde Staten
•    4,5% - Duitsland
•    4,2% - Verenigd Koninkrijk
•    3,4% - Nederland
•    3% - Australië
•    3% - Italië
•    2,6% - Frankrijk
•    1,2% - Zwitserland

Inflatie en de impact op voertuigprijzen

Na de globale shutdowns veroorzaakt door de coronavirus-pandemie ervaren we nu een verhoogde vraag naar producten en diensten in 2021. Deze verhoogde vraag is onder andere verantwoordelijk voor de hoger inflatiecijfers die we nu zien. In tijden van stijgende inflatie en de valuatie van geld investeren mensen traditioneel hun geld in meer tastbare activa zoals goud of vastgoed. Oldtimers en verzamelwagens genieten van een hogere populariteit, niet gewoon nu maar voor vele jaren, als een investering in ontspanningsactiviteiten en soms als een soort van “side-by-side investment.” Als je je geld echter wilt investeren in wagens, moet je een bepaalde kennis hebben en criteria overwegen zoals het aantal geproduceerde items, de oorspronkelijke staat of de volledigheid van documenten om de geschiedenis van wagen te bewijzen.

De valuatie veroorzaakt door inflatie leidt momenteel tot verhoogde vraag naar voertuigen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Omdat de aankoopprijzen van sommige wagenmodellen stijgen (aanbod en vraag bepalen de prijs), vragen veel potentiële eerste kopers of liefhebbers zich af of een aankoop op dit moment de moeite waard is of dat het misschien beter is om te wachten. Een belangrijke factor om te onthouden is dat het aantal oldtimers en verzamelwagens niet zal toenemen, omdat oldtimers niet langer gemaakt worden. Een abrupte daling van prijzen omwille van een significante stijging in aanbod zal waarschijnlijk niet gebeuren, dus kunnen we verwachten dat prijzen stabiel zullen blijven.

Is het de moeite waard om nu een oldtimer te kopen?

Je bent de enige die kan beslissen of het kopen van een oldtimer de moeite waard is. Je kunt je tijd nemen en hopen dat sommige prijzen zullen dalen, maar je geld zal in waard blijven afnemen door inflatie als het niet geïnvesteerd wordt.

Eén ding zal echter altijd waar zijn: het kopen van een oldtimer verschilt van de meeste andere investeringen, omdat het zorgt voor het plezier van het besturen van een stukje geschiedenis en het gevoel om terug in de tijd te kunnen reizen telkens wanneer je achter het stuur kruipt en de motor start. Het is een unieke ervaring die weinig andere investeringen kunnen bieden.

Voor vragen of hulp in verband met het kopen en importeren van een oldtimer van de VS, kan je met steeds bereiken via e-mail of telefoon.https://f.hubspotusercontent10.net/hubfs/347760/Felix.png avatar

By Felix Cater

april 5 2023

Dutch


SHIP YOUR CAR


Most Popular Articles

Latest Shipments