<img height="1" width="1" alt="" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?ev=6015199818423&amp;cd[value]=0.00&amp;cd[currency]=USD&amp;noscript=1">

5 Kosten Om Te Overwegen Wanneer Je Een Overzeese Wagen Koopt En Importeert

Niemand houdt van verrassingen, vooral wanneer het gaat over het kopen van hun droomwagen in het buitenland. Omwille van de meerdere partijen die betrokken zijn bij het aankoop- en importproces, kan je gemakkelijk mogelijke tarieven en heffingen uit het oog verliezen. Wij doen ons best om een one-stop shop te zijn op het gebied van het kopen, verschepen en importeren van een wagen uit de VS. Als je echter zelf het hele proces wilt doorlopen, zijn hier de extra kosten die je moet overwegen.

Internationale bankkosten

Wagens of diensten betalen met een internationale bankrekening kan resulteren in bijkomende bankkosten. Terwijl binnenlandse bankoverschrijving tussen $20 en $30 liggen, kan een internationale overschrijving meer dan $50 kosten. Het is ook gebruikelijk dat kleinere internationale banken de fondsen via meerdere banken sturen, wat resulteert om hogere kosten. Je kunt hier meer lezen over bankkosten.

Je kunt besparen op bankkosten door betalingen te zenden vanop Amerikaanse rekeningen, of door een one-stop verscheper te gebruiken die de volledige service kan aanbieden, inclusief het aankopen en verschepen van de wagen en het doorlopen van de importdouane. Dit resulteert in één totaal bedrag.

Grondtransport

Je wilt de wagen hoogstwaarschijnlijk in dezelfde staat behouden als die waarin je hem aankocht. Terwijl de meeste normale auto’s perfect getransporteerd kunnen worden met een open autotruck, worden wagens in ongeschonden toestand best verplaatst in gesloten vrachtwagens. Je wagen zal beschermd zijn tegen weer, wegcondities, stenen, en de zeldzame gebeurtenis wanneer je wagen onder een andere auto op de truck staat die olie, koelvloeistof, of andere beschadigde vloeistoffen kan lekken.

Gesloten transportprijzen zijn gewoonlijk 1,5- tot 2-maal hoger dan die voor een open autotruck. Je kunt deze prijzen onmiddellijk opzoeken met onze online rekenmachine.

Zeeverzekering

Geloof het of niet, maar zeeschepen die transportcontainers vervoeren zijn zelden verantwoordelijk voor schade tijdens de reis. Als een container omvalt, beschadigd wordt, of zelfs van het schip valt, is de marine-lijn wettelijk beperkt tot het terugbetalen van tot $500. Alles dat duurder is, is voor de rekening van de verscheper. Dit is waarom een zeeverzekering altijd aanbevolen is voor verschepers.

Prijzen voor optionele zeeverzekering zijn ongeveer 2% van de waarde van de wagen.

Douanecontrolekosten

Niemand heeft graag dat hun container apart genomen wordt voor een willekeurige douanecontrole, maar het kan gebeuren. Wanneer de douane de container meeneemt voor inspectie, is de verscheper verantwoordelijk voor alle inspectiekosten.

Douanecontrolekosten kunnen liggen tussen $1.000 en $2.000. En zelfs als je container goedgekeurd wordt, ben je nog steeds verantwoordelijk voor alle kosten. De kans op een willekeurige douanecontrole is echter erg klein. We schatten dat amper 1 van elke 500 containers apart genomen wordt voor een willekeurige inspectie.

Bestemmingskosten

We vermelden bestemmingskosten, omdat de meeste klanten zich niet bewust zijn van bestemmingskosten wanneer de wagen aankomt op zijn overzeese bestemming. Dit is omdat veel verschepingsbedrijven enkel een haven-naar-haventarief aanbieden, zonder de kosten bij aankomst erbij te vernoemen.

Bestemmingskosten zijn onder andere het ophalen van de container in de haven, het transport naar de opslagplaats, het uitladen van de container, en de opslag totdat jij arriveert. Kosten variëren naargelang het bestemmingsland en de agent die de wagen accepteert. Kosten zijn gewoonlijk rond $500 tot $1.000. Merk op dat dit niet de importtarieven, die variëren naargelang het bouwjaar van de wagen en motorinhoud, bevat.

Contacteer ons met alle vragen over het overzees verschepen van je wagen. We zijn hier om jou te helpen.https://cdn2.hubspot.net/hubfs/347760/C_Blogs/Authors/dmitriy.png avatar

By Dmitriy Shibarshin

augustus 20 2018

Dutch


SHIP YOUR CAR


Most Popular Articles

Latest Shipments