<img height="1" width="1" alt="" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?ev=6015199818423&amp;cd[value]=0.00&amp;cd[currency]=USD&amp;noscript=1">

5 tips om oplichting te vermijden tijdens het kopen van auto’s uit de VS

Het kopen van wagens uit de Verenigde Staten is extreem populair in de hele wereld. Vorig jaar werden meer dan 528.000 auto’s geëxporteerd uit de Verenigde Staten in containers. Als dit de eerste keer is dat je een overzeese wagen koopt, hoe vermijd je dan dat je opgelicht wordt als je je aan de andere kant van de wereld bevindt?

Hier is wat je moet weten om oplichting te vermijden tijdens het kopen van auto’s uit de Verenigde Staten.

1. Google het adres

Kijk na of het adres van de dealer geregistreerd is voor een ander bedrijf. Veel oplichters gebruiken dikwijls het adres van een ander legitiem bedrijf.

2. Bekijk Google Maps

Door het adres op te zoeken op Google Maps, kun je beelden bekijken van de straat en satellietbeelden van de locatie, zodat je kunt zien of er wel degelijk een dealer is op die locatie of gewoon een leeg veld.

3. Vraag een koopcontract

Verzeker dat je een koopcontract krijgt voordat je de dealer geld toezendt. Zorg ervoor dat het koopcontract een bedrijfshoofd bevat, met het correcte adres, correcte koopbedrag en een handtekening. Schrijf nooit geld over naar iemand anders dan wat er staat in het koopcontract.

4. Vraag een eigendomsbewijs van de wagen

Om een wagen te exporteren uit de Verenigde Staten moet er een eigendomsbewijs zijn. Om te verzekeren dat dit bestaat en dat de dealer het ook bezit, zou je altijd een kopie ervan moeten vragen voordat je fondsen overmaakt.

5. Vraag naar handelsreferenties

Dealers hebben een drijfveer om de wagen te verkopen, dus de meesten onder hen zullen alles doen om te bewijzen dat ze ook een echte dealer zijn. Je kunt vragen naar handelsreferenties van banken en nabije bedrijven. Google het dichtstbijzijnde bedrijf bij de dealer, bel hen op en vraag of die dealer echt bestaat.

Bonustip:

Vermijd het betalen van lokale belastingen op de wagen. Zorg ervoor dat de dealer begrijpt dat je niet met de wagen zult rijden in de VS, en dat hij onmiddellijk geëxporteerd zal worden.https://cdn2.hubspot.net/hubfs/347760/C_Blogs/Authors/dmitriy.png avatar

By Dmitriy Shibarshin

augustus 29 2018

Dutch


SHIP YOUR CAR


Most Popular Articles

Latest Shipments