<img height="1" width="1" alt="" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?ev=6015199818423&amp;cd[value]=0.00&amp;cd[currency]=USD&amp;noscript=1">

7 Tips voor het Transporteren van Je Klassieke Wagen naar de Haven

Het verschepen van een klassieke wagen kan een ongelofelijk zenuwslopende ervaring zijn als je je niet bewust bent van waar je op moet letten. Omwille van de stijgende waardes en investeringspotentieel van klassiekers, zou je je bewust moeten zijn van elke stap op de reis die je klassieke wagen zal maken naar de haven. Onze lijst van 7 tips voor het transporteren van je klassieke wagen zal ervoor zorgen dat je steeds mee bent.

classic-car-transport-5

1. Zoek een betrouwbare transporteur

Het vinden van een betrouwbare transporteur voor het vervoeren van je klassieke wagen naar de haven is waarschijnlijk de belangrijkste stap. Als je begint samen te werken met een bedrijf om je wagen te transporteren, kan je er best zeker van zijn dat ze volledig verzekerd zijn, een licentie hebben van het Department of Transportation, en goeie recensies van vroegere klanten. Zoek ze op in Google en zie welke recensies verschijnen.

Vertrouw ook nooit een bedrijf dat nog nooit een klassieke wagen behandeld heeft. Dat kan ook een aanleiding tot bezorgdheid zijn. Veel transporteurs weten niet hoe ze een manuele wagen op hun trucks moeten rijden, en velen onder hen zullen tijd willen besparen door te vragen om een vorkheftruck te gebruiken, wat klassieke wagens erg kan beschadigen.

2. Begrijp het verschil tussen open en gesloten transport

Als het de eerste keer is dat je je wagen naar de haven transporteert, weet je misschien niet dat er verschillende manieren zijn om je klassieke wagen te transporteren. Je hebt de optie om hem op een open aanhangwagen of in een gesloten aanhangwagen te plaatsen. Je kunt je waarschijnlijk de verschillen nu al inbeelden. De open aanhangwagen, die je al meerdere keren op de snelweg gezien hebt, is volledig blootgesteld aan de elementen, en ze worden zo dicht mogelijk bij andere wagens geladen. Zoals je je kunt inbeelden, is dit niet de eerste keuze van iemand die zijn smetteloze klassieke wagen wilt vervoeren, maar het is wel de goedkoopste optie – het bespaart tot 50% van de kosten voor het transport van je wagen naar de haven.

Gesloten aanhangwagens komen in een verscheidenheid van configuraties. Er zijn gesloten aanhangwagens die één enkele wagen kunnen transporteren, naast enkele extra banden en onderdelen. Deze één-wagen-aanhangwagens zijn de duurste optie, omdat enkel jouw wagen vervoeren en er geen plaats is voor andere wagens. Ze zijn echter wel de snelste optie als je je wagen zo snel mogelijk naar de haven wilt krijgen, omdat de chauffeur geen extra haltes heeft om andere wagens af te leveren of op te halen.

Er zijn ook gesloten multi-wagen-aanhangwagens die 2 tot 6 wagens kunnen vervoeren in één gesloten ruimte! Dit is de beste optie voor het vervoeren van meerdere klassieke wagens voor export. Gesloten trucks rijden via verschillende routes, en kunnen onderweg wagens ophalen en afleveren op verschillende locaties. Ze hebben echter geen ruimte voor je extra onderdelen of banden.

3. Bekijk waarvoor de transporteur aansprakelijk is en waarvoor niet

Zorg ervoor dat je tijdens je zoektocht naar een klassieke wagentransporteur een exemplaar ontvangt van de overeenkomst en de verzekeringspolis van de transporteur. De overeenkomst geeft meer duidelijkheid over waar zij verantwoordelijk voor zijn tijdens het transport, en wat ze niet dekken in het geval er iets misgaat.

Het verkrijgen van een exemplaar van hun verzekeringspolis is een grote stap in de richting van het beschermen van jezelf als er iets misgaat. Veel transporteurs zijn enkel verzekerd tot een beperkt bedrag, $100.000 of een $1.000.000, terwijl anderen polissen hebben die hen beschermen voor tientallen miljoenen dollars. Zorg ervoor dat je wagen gedekt is. Als je een enorm waardevolle Ferrari 250 GTO vervoert, vraag dan dat er een op maat gemaakte polis genomen wordt. Je wilt echt niet bezuinigen op een verzekering!classic-car-transport-2

4. Bereid je klassieke wagen voor op verscheping

Onafhankelijk van de staat van je wagen, zou je hem altijd moeten voorbereiden om getransporteerd te worden. Kijk de olie en andere vloeistoffen na en te verzekeren dat ze er zijn. Als er problemen zijn met een wagen, zorg er dan voor dat je dit meedeelt aan de transporteur voordat hij de wagen probeert te verplaatsen. Je wilt echt niet dat de transporteur verrast wordt door remmen die niet werken.

Veel transporteurs verkondigen ook dat je de brandstoftank moet leegmaken voordat je je wagen naar de haven transporteert. Maar dit is niet noodzakelijk wanneer je je klassieke wagen overzees verscheept in een container. De laadplaats zal in staat om de brandstof voor jou te verwijderen zonder extra kost, dus is er geen nood om je handen vuil te maken.classic-car-transport

5. Plaats geen extra items in de wagen

Top tip: veel multi-wagen-transporteurs vermijden het transporteren van je extra onderdelen en banden, omdat dat verboden is door DOT-regels. Zelfs als ze wel extra’s willen transporteren, zijn ze er nooit voor aansprakelijk! Veel gesloten een-wagen-transporteurs zijn echter wel in staat om onderdelen mee te nemen zolang als er ruimte voor is. Zorg er gewoon voor dat ze vermeld worden in het Conditierapport dat opgesteld wordt door de transporteur wanneer de wagen opgehaald wordt.

Als je veel onderdelen hebt die samen met je wagen naar de haven getransporteerd moeten worden, zal je ze verschepen via LTL Freight. Je zult ze op een palet of in een krat moeten verpakken. Laat het verschepingsbedrijf dan gewoon weten of er een laadplatform nodig is om de paletten of kratten op te tillen tijdens het laden.

6. Houd rekening met vertragingen

Veel verschepers worden nerveus wanneer hun wagens niet op tijd aankomen in de haven, maar je moet beseffen dat vertragingen veel voorkomen. Vooral vertragingen veroorzaakt door mechanische problemen of weersomstandigheden. Transittijden worden meestal gemist omwille van ongunstig weer zoals orkanen, sneeuw en overstromingen. Bekijk de weersvoorspelling voordat je je wagen verscheept, je wilt niet dat de vrachtwagen vast komt te zitten in een sneeuwstorm met je klassieke wagen erin!

Als een transporteur mechanische problemen ondervindt met hun trucks, zouden ze in staat moeten zijn om een andere truck langs te sturen zodat je wagens uitgeladen en zo snel mogelijk terug op weg gestuurd kunnen worden. De beste transporteurs zullen je geüpdatet houden over elke stap in de reis van je wagen, en jij zult de eerste zijn die geïnformeerd wordt als je wagen later zal aankomen.classic-car-transport-3

7. Krijg een wagenconditierapport bij ophaling en levering

Veel verschepers zijn zo enthousiast om hun wagen te verschepen dat je zouden kunnen vergeten om de wagen te inspecteren en zijn staat te noteren. Dit is één van de grootste fouten die je kunt maken, want wat gebeurt er wanneer je wagen beschadigd aankomt en de originele staat nooit werd genoteerd? Hoe zal je claimen dat het transportbedrijf verantwoordelijk is als je geen bewijs hebt van de originele staat?

Zorg er alstublieft voor dat je je klassieke wagen inspecteert voordat de transporteur hem in zijn vrachtwagen laadt. Noteer elke kras, deuk, elk stukje roest of ontbrekend onderdeel. Teken het dan en laat de transporteur het ook ondertekenen. Door een conditierapport op te stellen maak je de transporteur verantwoordelijk voor alle schade die opgelopen wordt tijdens de reis.



https://cdn2.hubspot.net/hubfs/347760/C_Blogs/Authors/dmitriy.png avatar

By Dmitriy Shibarshin

augustus 28 2018

Dutch


SHIP YOUR CAR


Most Popular Articles

Latest Shipments