<img height="1" width="1" alt="" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?ev=6015199818423&amp;cd[value]=0.00&amp;cd[currency]=USD&amp;noscript=1">

Auto Moto Epoca: Italië’s grooste klassieke wagenshow treedt toe tot het wereldtoneel

Als een klassieke wagenshow een wereldwijd publiek wil aantrekken, moet het iets voor iedereen aanbieden. En zoals we met onze eigen ogen zagen, is dat precies wat de klassieke wagenshow Auto Moco Epoca deed. Meer dan 120.000 bezoekers uit 40 landen kwamen dit jaar naar de grootste klassieke wagenshow in Italië op zoek naar hun droomwagen.

Voor de 35ste keer georganiseerd in de historische stad Padua, is de Auto Moto Epoca uitgegroeid tot een prominent evenement in de wereld van klassieke wagens. Met de Bonhams-veiling, 830 dealers en verkopers was het makkelijk om iets te vinden voor alle bezoekers. Alleen al door de omvang van de show en het gevarieerde aanbod aan wagens herinnerde het ons aan Techno Classica.

Wat Auto Moto Epoca echter onderscheidt, is de nadruk op Italiaanse wagens tijdens de show. Wat logisch is, gezien de rijke geschiedenis van Italiaanse autobouwers. De gebruikelijke Ferrari’s, Lamborghini’s, en Maserati’s waren aanwezig. Legendes van de Italiaanse Groep B waren er ook, met zowel de Lancia Delta als Stratos die present waren.

Het waren echter niet enkel hoogwaardige exoten en bewonderde racewagens. We zagen veel klassieker van een instapniveau en youngtimers, zowel te koop als tentoongesteld. Hoewel Amerikaanse wagens niet dezelfde tegenwoordigheid hadden als de Italiaanse merken, konden Amerikaanse klassiekers zoals de Mustang, Shelby, en Camaro er toch teruggevonden worden.

Als je zin had om deel te nemen aan een veiling, had Bonhams 58 wagens die geveild werden tijdens de show. De meest opmerkelijke verkoop was de Ferrari 250 GT 1960 Series II Coupe die meer dan € 500.000 opleverde. De gemiddelde waarde van de wagens verkocht tijdens de veiling was juist minder dan € 70.000. Vergelijk dit met het gemiddelde van € 870.000 tijdens de Monterey-veilingen in 2018.

Als je de Auto Moto Epoca nog nooit bezocht hebt, is het een geweldige toevoeging aan een kalender gevuld met evenementen en verdient het volgend jaar zeker een bezoek.https://cdn2.hubspot.net/hubfs/347760/C_Blogs/Authors/dmitriy.png avatar

By Dmitriy Shibarshin

december 24 2018

Dutch


SHIP YOUR CAR


Most Popular Articles

Latest Shipments