<img height="1" width="1" alt="" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?ev=6015199818423&amp;cd[value]=0.00&amp;cd[currency]=USD&amp;noscript=1">

Hoe Je Klassieke Wagen Voorbereiden op Verscheping

Het blijkt dat het voorbereiden van je klassieke wagen op verscheping een identiek proces is in de Verenigde Staten en in het buitenland. Zowel binnenlands en internationaal transport vereist dat je klassieke wagen volledig voorbereid is voor zijn reis op een aanhangwagen of in een transportcontainer. Door onze stappen voor het voorbereiden van een wagen op verscheping te volgen kan je schade tijdens grond- en zeetransport, vertragingen tijdens de doorreis, en verloren documenten vermijden.

1. Wie transporteert je klassieke wagen?

Vertrouw niet het eerste, het beste verschepingsbedrijf om je waardevolle klassieke wagen te transporteren. Opzoekingswerk doen naar het bedrijf is de eerste stap ter verzekering van een veilige en vlotte wagenverschepingservaring. Begin met het zoeken naar recensies van het bedrijf op Google, en bekijk alles van Yelp en Facebook, tot fora. Je zou verrast kunnen zijn over wat je vindt.

De meeste verschepingsbedrijven transporteren wagens via partnertransporteurs in jouw regio die gescreend werden. Deze transporteurs werken rechtstreeks met het verschepingsbedrijf om alle wagens van hun klanten te verzamelen. Ze hebben ervaring in het transporteren van klassiekers, en begrijpen de “ins en outs” van het voorzichtig behandelen van de wagens om schade te vermijden. Andere verschepingsbedrijven huren simpelweg makelaars in, die op hun beurt de goedkoopste transporteur in jouw regio zoeken. Zoals je al kunt raden, zijn de goedkoopste transporteurs niet altijd de beste voor jouw waardevolle klassieke wagen. De transporteurs ingehuurd door makelaars zijn dikwijls diegene die geredde wagens van veilingen transporteren, en gaan zelden om met klassiekers. Erg weinig verschepingsbedrijven hebben hun eigen vracht- en aanhangwagens door de immense kostprijs van transport doorheen de hele Verenigde Staten.

2. Zal hun verzekering jouw wagen dekken tijdens het transport?

De meerderheid van eigenaars van klassieke wagens hebben geen Ferrari die meerdere miljoenen kosten en speciale verzekering nodig heeft tijdens transport. Maar klassieke wagens met een waarde van meer dan $100.000 kunnen de verzekeringslimiet van de meeste wagentransporteurs al bereiken. Dit is waarom een transporteur die zich specialiseert in klassieke wagens een veiligere keuze is. Klassieke wagentransporteurs hebben waarschijnlijk een verzekeringsdekking van $500.000 tot meer dan $5 miljoen. Je moet echter wel bedenken dat hun verzekeringslimiet alle wagens op hun vrachtwagen dekt, niet enkel jouw wagen.

Contacteer je verscheper en vraag wat ze kunnen dekken. Als je wagen meer waard is dan hun dekking, kan je vragen of je een speciale verzekering kunt afsluiten om je klassieke wagen te transporteren.

3. Hoe wordt je klassieke wagen getransporteerd?

Bijna alle nieuwe en gebruikte wagens worden getransporteerd op open aanhangwagens. Zoals de naam al zegt, zijn dit transporteurs die een open aanhanger gebruiken die 1 tot 6 wagens kan dragen. Dit is de meeste economische manier om een wagen te transporteren. Een open aanhangwagen zal je wagen blootstellen aan het weer, stenen, en vuil. Hoewel dit geen probleem kan zijn voor nieuwe wagens die nog bedekt zijn met plastic, of gebruikte wagens die de elementen al ervaren hebben, kan dit een klassieke wagen erg beschadigen.

Een veiligere methode voor het verschepen vaneen klassieke wagen is gesloten transport. Je klassieker in een gesloten aanhangwagen die bedekking biedt in ruwe omstandigheden. Het houdt ook de zon en stenen weg van dat smetteloze verfwerk. Een gesloten aanhangwagen zal altijd duurder zijn dan een open aanhangwagen, omdat er minder beschikbaar zijn, en zij meestal de duurste wagens vervoeren. Dit is hoe veilingen, concoursen, en verzamelaars hun klassieke wagens transporteren.

Maar hoe transporteert je een klassieke wagen die niet rijdt? Als je klassieke wagen niet start, moet je dit laten weten aan de verscheper. Als de wagen niet start omwille van een lege batterij, kan de transporteur startkabels gebruiken om de wagen te starten. Maar als er mechanische problemen zijn met de wagen, zal de transporteur niet proberen om de wagen te starten. In de plaats daarvan zal hij een lier vasthaken aan het chassis van de wagen en zo de wagen op de aanhangwagen plaatsen. Alle klassieke wagentransporteurs hebben gewoonlijk een lier bij zich, maar we raden aan om je transporteur op voorhand te contacteren en hen te informeren dat je wagen een lier nodig heeft. Eens je wagen aankomt op zijn bestemming, zal de transporteur de lier nogmaals gebruiken om de wagen langzaam van de aanhangwagen te rollen. Als een transporteur aandringt om een vorkheftruck te gebruiken om de wagen in en uit te laden, weet je dat hij geen professionele klassieke wagentransporteur is. Vorkheftrucks kunnen de fragiele onderkant van klassiekers beschadigen, en in normale gevallen kunnen ze niet gebruikt worden om een klassieke wagen te verplaatsen. Maar er zijn wel enkele manieren waarop een vorkheftruck nuttig kan zijn.

Als het verschepingsbedrijf houten blokken of een pallet onder de wagen gebruikt ter bescherming tegen de metalen vorken van een vorkheftruck, kan de klassieke wagen opgetild worden zonder schade te berokkenen. Dit is hoe sommige projectwagens, of erg roestige wagens verplaatst worden om schade te vermijden. Een andere manier waarop een klassieke wagen kan verplaatst worden met een vorkheftruck is het gebruik van een wielhulpstuk. Dit laat het verschepingsbedrijf toe om je wagen te verplaatsen door simpelweg de voor- of achterwielen op te tillen en de wagen de verplaatsen terwijl hij in neutraal staat.

4. Moet je de brandstoftank van je klassieke wagen leegmaken?

Dat is echt niet nodig, behalve als je die brandstof er echt zelf wilt uitpompen en bijhouden. Het verschepingsbedrijf kan zonder problemen de brandstoftank leegmaken in hun verschepingsplaats. De meeste onder hen bieden deze service standaard aan.

5. Is het belangrijk om de staat van de wagen te documenteren?

Absoluut. Ondanks dat de transporteur ook een gedetailleerd rapport over de staat van de wagen opmaakt tijdens het ophalen en leveren van je wagen, kan extra bewijs in het geval van vlekken of schade enkel nuttig zijn. We raden eigenaars van klassieke wagens sterk aan om de staat van hun wagen te noteren voordat de transporteur hem op zijn aanhangwagen laadt. We raden ook aan om foto’s te nemen van de hele wagen. Denk eraan dat het hebben van zowel foto’s als een conditierapport nuttiger zal zijn dan foto’s alleen. Sommige imperfecties op je wagen zouden niet zichtbaar kunnen zijn op foto, en in andere gevallen zouden imperfecties getoond kunnen worden die er eigenlijk niet zijn! Je kunt hier een leeg wagenconditierapport downloaden.https://cdn2.hubspot.net/hubfs/347760/C_Blogs/Authors/dmitriy.png avatar

By Dmitriy Shibarshin

augustus 24 2018

Dutch


SHIP YOUR CAR


Most Popular Articles

Latest Shipments