<img height="1" width="1" alt="" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?ev=6015199818423&amp;cd[value]=0.00&amp;cd[currency]=USD&amp;noscript=1">

Klassieke En Gebruikte Wagens Worden Het Slachtoffer Van Amerikaanse Handelsoorlog

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en Europa zou kunnen leiden tot ernstige repercussies voor autoliefhebbers over de hele wereld. Hoewel de handelsoorlog gericht is op fabrikanten van nieuwe wagens, kunnen kopers van klassieke wagens en zelfs tweedehandswagens er ook het slachtoffer van worden.

Klassieke wagens worden op globale schaal verhandeld door dealers, veilingen, en privéverzamelaars. Lage invoerrechten op klassiekers, naast zeescheepvaarttarieven die historisch laag zijn, laten autoliefhebbers toe om eenvoudig overzeese auto’s aan te kopen.

De VS is een van de grootste bronnen voor auto’s die populair zijn onder klassieke autoliefhebbers. Volgens data aangeboden door Piers, worden er elk jaar meer dan 35.000 klassieke wagens geëxporteerd in containers uit de VS. Alles van Amerikaanse klassiekers zoals de Mustang en de Camaro, tot Europese sportwagens zoals de Porsche 911 worden geëxporteerd uit de VS. In de VS alleen werden in 2017 voor 1,31 miljard dollar aan klassiekers geveild.

Eigenaars van klassieke wagens aan beide kanten hebben baat bij open handel, want dat maakt het eenvoudig om te kopen en te verkopen, de waarde te verhogen en de heel speciale exemplaren te bewaren. Het recentelijk voorgestelde importtarief van 25% zal leiden tot een wederzijdse 25% in Europa, wat zoveel betekent als het verwijderen van buitenlandse kopers uit de Amerikaanse en Europese markten. Het eindresultaat zal zijn dat verzamelaars aan beide kanten van de Atlantische Oceaan minder vraag naar hun wagens zullen zien.

Klassieke wagens werden per definitie decennia geleden gemaakt, en aan geen enkele kant zijn er fabrikanten die hun import willen beperken. Meer zelfs, fabrikanten willen dat de overlevende wagens een thuis vinden bij een verzamelaar zodat ze bewaard kunnen worden voor de toekomst.

Er is zelfs nog een groter probleem voor moderne tweedehandswagens. Volgens Piers overtrof de export van Amerikaanse tweedehandswagens de import met een ratio van 4 tegen 1 in 2017. Dit is een van de markten waar de VS een enorm handelsvoordeel heeft, en er zijn vele redenen daarvoor. Amerikanen zijn geneigd om hun wagens te leasen, terwijl Europeanen graag eigenaar zijn van hun wagens. Wanneer de lease afloopt, kopen overzeese kopers, inclusief Europeanen, veel van die gebruikte wagens, wat de vraag en de residuele waarde doen stijgen, en in essentie de Amerikaanse autoleasemarkt subsidieert.

Daarom zal het betrekken van tweedehandswagens in deze handelsoorlog ook dit positieve exportvoordeel terugdraaien, en dit heeft het potentieel om de leasingsprijzen van wagens in de VS te doen stijgen.

Er zou echter een andere aanpak kunnen zijn. In een recent WSJ-artikel kondigden Duitse autobouwers een voorstel aan om importtarieven op wagenimport tussen de EU en de VS af te schaffen. Dit zou een win-win zijn voor beide kanten. Amerikaanse wagens zullen betaalbaarder worden in Europa, gebruikte post-leasewagens zullen helpen om leasingsprijzen laag te houden, en liefhebbers van klassieke wagens zullen hun droomwagens ruilen net alsof ze op dezelfde autoshow waren, zonder een oceaan ertussen.https://cdn2.hubspot.net/hubfs/347760/C_Blogs/Authors/dmitriy.png avatar

By Dmitriy Shibarshin

augustus 20 2018

Dutch


SHIP YOUR CAR


Most Popular Articles

Latest Shipments