<img height="1" width="1" alt="" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?ev=6015199818423&amp;cd[value]=0.00&amp;cd[currency]=USD&amp;noscript=1">

Overzees Verschepen Van Exotische Wagens

Je zou denken dat het overzees verschepen van wagens op precies dezelfde manier verloopt, onafhankelijk van het type wagen. Maar exotische wagen vereisen extra zorg en aandacht bij elke stap van het proces. Eigenaars koesteren hun exotische wagens en eisen dezelfde toewijding van internationale verschepingsbedrijven.

bugatti-veyron-mansory

De Opties

Eigenaars van exotische wagens hebben de sleutel tot een aantal opties voor het overzees verschepen van hun wagens. Velen kiezen ervoor om hun exoten te transporteren per vliegtuig. Dit is de snelste methode met dagelijkse vluchten van de VS naar grote steden in Europa, het Midden-Oosten, Azië, en andere bestemmingen. Maar in tegenstelling tot de andere opties is het transporteren van een exotische wagen per vliegtuig de duurste methode.

Een meer betaalbare manier om een exotische wagen overzees te verschepen is met een container. De wagen wordt de container ingereden en veilig vastgemaakt. De container wordt dan op een zeeschip geplaatst dat naar de bestemming zal reizen. Hoewel water trager is dan lucht, maken de kostenbesparing en de extra veiligheid het de moeite waard. Niet alle dure wagens gaan via vliegtuig, talloze exoten met prijskaartjes van meerdere miljoenen werden al op deze manier getransporteerd.

De Exotische Wagen Naar Het Vertrekpunt Brengen

Tijdens het verzamelen van exotische wagens voor overzeese verscheping, kiest de meerderheid voor gesloten transport om glurende ogen weg te houden en te verzekeren dat de wagen vlekkeloos blijft.

Velen vergeten ook hoe laag exotische wagens bij de grond hangen, wat het moeilijk maakt om zonder oprijplaten en zonder krassen op een aanhangwagen te raken. Dit is ondanks het feit dat veel moderne exotische wagens een functie hebben om de voorkant van de wagen op te tillen. Er zijn transporteurs die zullen weigeren om je exotische wagen te vervoeren omwille van die laagheid bij de grond.

Hoewel exoten kleiner zijn dan de standaard wagen, zijn ze dikwijls breder. De Lamborghini Aventador is bijna 5 centimeter breder dan een Range Rover! Transporteurs moeten dus extra zorgvuldig omgaan met het laden van de wagen in smalle aanhangwagens. Gewoonlijk is dit geen probleem met gesloten aanhangwagens.

Na de levering van de wagen op de verschepingsplaats, wordt dezelfde zorg toegepast op het uitladen van je exotische wagen.

force-india-f1-transport-sutil

Nakijkingsproces

Eens de exotische wagen uitgeladen is, vergelijkt de wagencoördinator de huidige staat van wagen met het conditierapport dat opgesteld werd wanneer hij opgehaald werd. Als alle vlekken overeenkomen, tekenen ze voor de chauffeur en accepteren ze de wagen. Als er echter ongemarkeerde schade is, bekijken ze zorgvuldig elk onderdeel van de wagen, binnen en buiten, en te verzekeren dat er geen andere dingen gemist werden. Naast een “daad van god”-gebeurtenis, zijn transporteurs van exotische wagens zorgvuldig en hebben ze geen schaderapporten van vorige wagens. Ze zijn onderhevig aan strikte beoordelingseisen wanneer ze opdrachten krijgen. Transporteurs met schade in hun geschiedenis kunnen eigenlijk best van industrie veranderen.

ferrari-f40-lm-small

Nadat de inspectie afgerond is en foto’s genomen zijn, worden de exotische wagens opgeslagen tot de dag van vertrek. Wagens worden binnen bewaard, in een warenhuis met videobewaking, met bedekking en beschikbare batterij-onderhouders.

lamborghini-gollardo-balboni

Voorbereiding Voor Vertrek

De vertrekdatum hangt af van de gekozen internationale verschepingsdienst. Bij verscheping via vliegtuig worden de wagens naar de luchthaven gebracht en geladen op de vooraf geplande vlucht. Dat kan in sommige gevallen dezelfde vertrekken betekenen. Vertrekdatums hangen vooral af van de eisen bepaald door de verscheper.

ferrari-430-number-of-cars

Als er echter verscheept wordt in een container, zal de exotische wagen verscheept worden op het volgende beschikbare schip. Schepen vertrekken wekelijks naar de populairste bestemmingen in Europa, Azië en het Midden-Oosten. Sommige van de meer ongewone bestemmingen kunnen een extra week of twee vergen voordat een schip beschikbaar is. Verschepingsbedrijven kunnen vertrekken op dezelfde dag op voorhand regelen.https://cdn2.hubspot.net/hubfs/347760/C_Blogs/Authors/dmitriy.png avatar

By Dmitriy Shibarshin

augustus 26 2018

Dutch


SHIP YOUR CAR


Most Popular Articles

Latest Shipments